קולינריה, שף סימו בן חובל <  אימרולי תרד, מאפה גיאורגי

אימרולי פטרה

החומרים לבצק:

‏1 ק"ג קמח

‏50 גרם שמרית

‏כפית מלח, כפית סוכר

‏2 ביצים

1/2 כוס שמן

2.5 כוסות חלב

החומרים למלית:

בצל בינוני קצוץ

500 גרם תרד שטוף ויבש

פלפל שחור טחון טרי, מלח

‏1 ק"ג גבינת חמד מגוררת

‏400 גרם גבינה גרוזינית מגוררת

להברשה: 2 ביצים טרופות עם 2 כפות מים

אופן ההכנה:

מנפים קמח לקערת מיקסר ומערבבים עם השמרית, המלח והסוכר. מוסיפים את הביצים, השמן והחלב ולשים עם וו לישה עד לקבלת בצק חלק ודביק. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח. להכנת המלית: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את התרד השטוף והיבש ומקפיצים במחבת עד שהעלים מאבדים מהנפח. מתבלים ומצננים. מוסיפים את הגבינות, מערבבים ומתקנים לפי הטעם. מוציאים לאחר כשעת תפיחה את הבצק מהקערה, מקמחים משטח ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מחלקים לחמישה כדורים שווים, מרדדים כל כדור לעיגול דמוי פיצה ומניחים במרכזו מלית גבינות ותרד. לסגירת המאפה מרימים את קצוות העיגול למרכז לקבל צורה של שק ומהדקים לסגירה, מכסים בשקית ניילון לפחות עשר דקות, מחממים תנור ל180 מעלות ומניחים על נייר האפייה בתבנית. מברישים בביצה הטרופה ואופים עד להזהבה.

נהניתם? שתפו ברשת...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *