מתכון לריבת יין « גל ממליה, בעל הבלוג 'פתיתים'

4-ריבת יין- צילום גל ממליה

שפים מובילים ואנשי אוכל חברו לארגון 'לקט ישראל' – העוסק בהצלת מזון בריא ומזין, אותו הוא מעביר באמצעות מאות עמותות ל-175,000 נתמכים בכל רחבי הארץ. הארגון עוסק בהצלת תוצרת חקלאית טרייה – פירות וירקות כמו גם ארוחות מבושלות ממטבחים מוסדיים, בסיסי צה”ל, בתי מלון ועוד. כולם התגייסו להוצאת ספר מתכונים לקראת חגי תשרי. ומי נהנה מכל זה? אתם!  מתכון לריבת יין « גל ממליה, בעל הבלוג 'פתיתים'

המרכיבים:

(לצנצנת קטנה 300 מ”ל, רצוי להכפיל בהתאם ליין שנשאר)

1 כוס יין

1 כוס + 1 כף סוכר

2 כפות מיץ לימון

1 כף אבקת פקטין, ניתן להשיג בחנויות האפייה והתבלינים

אופן ההכנה:

מוזגים את היין, הסוכר והלימון לסיר רחב או מחבת גבוהה. מביאים לרתיחה, מורידים את גובה הלהבה ומבשלים עד שהסוכר נמס. מפזרים היטב את הפקטין, כפית אחת בכל פעם, כדי שלא יהיו גושים. מערבבים עם מטרפה ידנית עד שהפקטין נמס לגמרי. מביאים שנית לרתיחה כדי שהפקטין יתחיל לעבוד, ממשיכים לערבב עוד דקה בלי הפסקה ולא מאפשרים לקרום עליון להיווצר. הסיר נראה כמו לוע של הר געש מבעבע – והריח מטריף את החושים. מכבים את האש, הריבה נוזלית כרגע אך תתקרש בקירור. מוזגים לצנצנת מעוקרת, כשהריבה מתקררת לטמפרטורת החדר מעבירים למקרר ל-6 שעות או עד התייצבות הריבה. הריבה תחזיק חודשים ארוכים במקרר. גיוונים: אפשר להוסיף לסיר תבלינים כגון: ענף רוזמרין, קליפת תפוז, ג׳ינג׳ר, פלפל שחור, מקלות קינמון וכו׳.

« צילום: גל ממליה

נהניתם? שתפו ברשת...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *