מתכון לקציצות ברוטב מנגולד ולימון/ גיא פרץ

קציצות ברוטב מנגולד ולימון

קציצות הינן התבשיל הביתי הפופולרי ביותר, במתכון זה הן משתלבות מצוין עם עלי מנגולד חמצמצים, גרגירי חומוס רכים ולימון. את תערובת הקציצות כדאי לטעום לפני הבישול ולתקן תיבול, את הקציצות יש ליצור בידיים רטובות כדי שצורתן תהיה מושלמת, קציצות ברוטב מבשלים בסיר חרב ושטוח שתהיינה בשכבה אחת

החומרים ל-4 מנות:

500 גר' בשר טחון עם אחוז שומן

בצל קצוץ מטוגן

1/2 כפית שום קצוץ

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1/2 כוס פירורי לחם

1 ביצה

1/4 כפית כמון

1 כף אריסה מרוקאית

קליפה מגוררת מלימון אחד

מלח ופלפל שחור

לרוטב:

1 כף שמן זית

1 בצל פרוס

4 שיני שום פרוסות

חבילת עלי מנגולד שטופים

קורט כמון

מלח ופלפל שחור

1 לימון פרוס דק

1 כוס גרגירי חומוס מושרים ללילה במים ומבושלים עד שהתרככו

1 כפית אבקת מרק עוף

אופן ההכנה:

מערבבים יחד את כל חומרי הקציצות, מצננים לילה במקרר. מכינים קציצות קטנות, בגודל כדורי פינג פונג. להכנת הרוטב, מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום והמנגולד, מתבלים ומבשלים מס' דקות. מוסיפים את הלימון, גרגירי החומוס ואבקת המרק ומוסיפים 2 כוסות מים מרתיחים ומוסיפים את הקציצות. מבשלים כ-15 דקות ומגישים.

נהניתם? שתפו ברשת...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *