מתכון למדליוני פילה עם רוטב תאנים / גיא פרץ

מדליוני פילה עם רוטב תאנים

מנה קלאסית מהמטבח הצרפתי בשדרוג אישי. בתוך נתח פילה מוטמנת תאנה במשרה ארומטי של יין וברנדי. טעמו העדין של הפילה יחד עם רוטב תאנים ויין אדום יוצרים סימפוניית טעמים מענגת. רוטב יין מצומצם, שבבסיסו יין אדום וציר בקר, מלווה מעולה לסטייקים. בוחרים ביין בעל טעם מרוכז, למשל קברנה סובניון. טיפ: את הסטייקים כדאי להכין לאחר שהרוטב מוכן, כדי שלא יתקררו

חומרים ל-2 מנות:

600 גר' פילה בקר מנוקה חתוך ל-6 מדליונים שווים

4 כפות שמן זית

מלח גס ופלפל שחור גרוס

4 ענפי תימין מפוררים

6 תאנים מיובשות

1 כוס יין אדום

2 כפות ברנדי

לרוטב:

1 כוס ציר בקר

1 כוס יין אדום

2 מקלות קינמון

1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת 

להגשה:

6 תאנים מיובשות חצויות

2 ענפי טימין

4 שיני שום קונפי עם הקליפה

 אופן ההכנה:

תחילה משרים את שש התאנים ביין עם ברנדי. להכנת הרוטב, מצמצמים את ציר הבקר עם היין, כ-7 דקות על אש גבוהה. מנמיכים את האש לבינונית, מוסיפים את קליפת התפוז ומבשלים כ-12 דקות, עד לקבלת מרקם אחיד ומזוגג. להכנת הבשר, בעזרת סכין חדה חורצים כיס קטן בצדו של כל נתח פילה, מטמינים בתוכו תאנה מיובשת מהמשרה, סוגרים את הפתח. מורחים בשמן זית ומתבלים במלח, פלפל שחור ותימין. מחממים היטב במחבת פסים וצולים את נתחי הפילה, כ-3 דקות מכל צד, לדרגת צלייה מדיום. מגישים על מצע רוטב התאנים ביין ומעטרים בחצאי תאנים, בטימין ובשיני השום.

נהניתם? שתפו ברשת...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *